Katt etter bedøvelse - info til eier

Her har vi laget et skriv med informasjon om katt etter bedøvelse:

 

 Katten din har blitt bedøvd i dag. Ved hjemsendelse er katten trøtt, men løfter litt på hodet og blunker. Bedøvelsen vil virke hele den samme dagen, og når katten kommer hjem vil den ligge mest rolig å sove, og kanskje ta seg en ustødig tur på gulvet. Hvis du blir bekymret for om den er for trøtt, kan du ta den lett på øyet, og se at den blunker. Den skal puste jevnt. Katten har ikke så god kontroll på urinveier og tarm, slik at den kan tisse og bæsje på seg. Det er derfor lurt å legge den på et sted der det ikke gjør noe om det skjer, f.eks på badet.

Dagen etter vil den virke ganske våken, men den vil fortsatt være påvirket av bedøvelsen. Det varierer hvor lang tid det tar før katten er helt våken igjen, noen virker trøtte i to dager etterpå

Når katten er bedøvd, mister den evnene til å regulere kroppstemperaturen. Derfor har den ligget på varmepute hos oss.

Når den kommer hjem:

Legg katten på et lunt og rolig sted, gjerne på et teppe oppå varmekabler. La katten ligge i fred, selv den snilleste katt kan bli aggressiv i en oppvåkningsfase. Tenk særlig på dette i forhold til små barn.

Hold katten inne hele dagen etter bedøvelsen.

Vann kan gis når katten er skikkelig våken. Mat kan gis dagen etter, med mindre katten virker veldig sulten når den våkner. Vær sammen med katten de første gangene den spiser og drikker, for å se at den klarer det greit. De første porsjonene skal være små.

 

Hvis du har spørsmål, ring klinikken på tlf 69176911

 

 

MVH

Halden Dyreklinikk.